Starta en e-butik

Author: | Posted in Onlinehandel No comments

E-handeln är en bransch som växer varje dag, och det lockar många att själva pröva lyckan genom att öppna sin egen e-butik. Detta betyder dock också att konkurrensen är hård på e-handelsmarknaden, och med det stora utbud som finns är det lätt att kunderna dras till ens konkurrenter istället. Därför är det viktigt att ha några saker i åtanke när man startar upp sin e-butik.

Man bör till exempel fråga sig vad det är som kommer att göra ens egen e-butik unik. På vilket sätt skiljer den sig från alla de e-butiker som redan finns där ute? Varför ska kunderna välja just ens egen butik? Man kan välja flera riktningar gällande detta. Kanske satsar man på att ha bredare utbud än någon annan butik, eller på att vara den mest kunniga på sitt område? Det går också att konkurrera genom att hålla lägre pris än sina konkurrenter, men det är svårt om man är småföretagare, eftersom de stora företagen kan köpa in stora volymer och hålla sina priser låga på det sättet. Då är det bättre att försöka hitta sin egen nisch.shopping-cart-1371193_960_720

Något annat som är viktigt att fundera på är vilka betalningslösningar man ska erbjuda kunderna. Att ha en betalningslösning som kunderna känner sig trygga med är A och O för att kunna driva en e-butik – om kunderna inte litar på ens sajt kommer de inte att handla.

Något som också kan vara viktigt att tänka på är att etablera kontakter med exempelvis nätverkstekniker, systemprogrammerare, elektriker och andra IT-kunniga och teknikkunniga, så att man snabbt kan få hjälp om det skulle uppstå ett problem. Detta eftersom varje minut som ens sida ligger nere innebär förlorade pengar i form av kunder som inte kan handla. Om du är ute efter just det sistnämnda, en elektriker, behöver du dock inte leta länge, eftersom du hittar kompetenta elektriker på Wiseup.se.

nominal