Lyckas med en elektronikaffär på nätet

Author: | Posted in Onlinehandel No comments

Vill du starta din egen e-handel där du säljer elektronik? Det går absolut att lyckas om du har en tydlig profil och ett bra sortiment som tilltalar dina kunder. Du måste även bygga upp en trygg och seriös hemsida som kunderna känner att de kan lita på. Det finns idag ett stort utbud av elektronikaffärer på nätet så du måste kunna erbjuda något särskilt för att kunderna ska dras till din butik. Detta brukar även kallas för UPS eller unique selling point. Det kan till exempel innebära att du har billigare priser, längre garanti eller snabbare leveranstider. Därför är det också viktigt att du känner av dina kunder och dina konkurrenter innan du startar upp en ny e-handel.

Försäljning av accessoarer och tillbehör

En sak som kan få din e-handel att sticka ut ur mängden är att erbjuda accessoarer och andra tillbehör utöver den elektronik som du säljer. Om du säljer laptops kan du till exempel sälja tillhörande laptopbord, vilket uppmuntrar till merförsäljning. Genom att teckna avtal med en försäljare kan du enkelt köpa in laptopbord som gör det enklare att arbeta vid datorn. Fördelen med dessa är att de tar lite plats och går normalt att fälla ihop. Det finns även varianter man kan ha i knät, till exempel när man sitter i soffan med sin dator. Andra tillbehör som kan vara bra att sälja är fodral till surfplattor och mobiltelefoner, bara för att nämna ett exempel. Det ska förstås anpassas efter vilket sortiment du säljer i din webbutik.

Marknadsföring är a och o

Om du vill starta din egen elektronikhandel på nätet är det förstås viktigt att framtida kunder kan hitta till din butik. Därför är det viktigt att vara väl synlig på nätet och eventuellt också andra kanaler. Om du själv inte har så stor koll på marknadsföring kan du alltid ta hjälp av en reklambyrå som kan göra jobbet åt dig. Detta kostar dock en slant men kan definitivt vara värt det. Du bör också fokusera på det som kallas för Google Analytics och att placera dig så högt som möjligt i sökmotorer. Det finns flera faktorer som bidrar till detta och som kan vara värt att läsa på om. Det första steget för att få marknadsföring att fungera är dock att lära känna sin målgrupp. Om du riktar in dig på vem som helst kommer budskapet förmodligen gå förlorat i den mängd information vi utsätts för idag. Fundera därför på vem som kan vara intresserad av att handla i din e-handel och anpassa reklamen därefter. Om du till exempel vill rikta in dig på unga människor är sociala medier ett bra alternativ. De läser förmodligen inte lokaltidningen på samma sätt som den äldre generationen. Om du säljer gamingutrustning kan gamingrelaterade sajter vara ett annat alternativ, bara för att nämnda två exempel.

nominal