Lyckas med e-handeln

Author: | Posted in Onlinehandel No comments

Att handla prylar på internet är idag ingen konst, och det finns nästan inte en enda produkt som man inte kan införskaffa. Internet gör det inte bara möjligt att köpa mat online, köpa

intimprodukter som tamponger och menskopp, handla elektronik, resor eller faktiskt till och med besöka doktorn när man mår dåligt. Sanningen är att man kan handla från länder över hela världen, utan att behöva lyfta sig ur soffan.

Det finns således många fördelar med att shoppa på nätet. Genom att använda sig av e-handel kan man få tillgång till produkter som inte finns tillgängliga i ens närhet, och man kan även jämföra priserna mot varandra. Ett flertal jämförelsesajter finns att tillgå för den som vill gå ner priset så mycket som möjligt, och när man hittar den bästa varan är det bara att lägga sin beställning.

Utöver ovanstående fördelar så är det naturligtvis ett plus att man får varan skickad direkt till sitt eget hem om så önskas. I de flesta fall väljer nog många att få varan levererad till närmaste postombud, men hemleverans brukar finnas som en tilläggstjänst. Priserna för de olika leveransmetoderna kommer att variera väldigt kraftigt. En leveranskostnad på en tröja kan vara allt från 0-150 kronor, beroende på vilket land varan skickas från och vilka erbjudanden som onlineshoppen har.

Säkerhet vid online shopping

För att du som kund ska kunna känna dig säker på att den e-butik du använder dig av är seriös finns det några saker som du bör tänka på. Ett av de vanligaste problemen som man som konsument kan råka ut för är nämligen att bli bestulen på sina kreditkortsuppgifter.

  • För att undvika att bli bestulen på dina kreditkortsuppgifter bör du kontrollera så att det finns ett grönt hänglås i adressfältet på din webbläsare. Det gröna låset ska sitta längst fram och därefter följas av https://www.hemsidandushopparpå.se. Det gröna låset är ett tecken på att e-butiken använder sig av en säker anslutning, som skyddar alla dina uppgifter.
  • Ett annat sätt att minimera risken för stöld är att använda e-butiker som erbjuder 3D Secure i samband med betalningar. Detta är en säkerhetsfunktion som kräver fler steg för dig som kund, men som är omöjlig att ta sig igenom för en tredje part som är ute efter dina uppgifter.
  • Andra regler gäller om du handlar från en privatperson. Här är det viktigt att aldrig betala för en vara i förskott och komma ihåg att personnummer eller kreditkortsnummer från en säljare inte är ett tecken på att säljaren är seriös.

nominal