Handla på nätet på ett klimatsmart sätt

Author: | Posted in Onlinehandel No comments

Att handla på nätet är något som har blivit vanligare och vanligare. Men det många inte tänker på är att det har en stor påverkan på vår miljö. I det här inlägget får du tips på hur du kan tänka för att handla i dina favorit onlinehandlar på ett klimatsmart och mer hållbart sätt.

Handla flera saker samtidigt

Många handlar på nätet istället för i fysiska butiker eftersom att det är billigare och många näthandlar erbjuder gratis frakt. Det bästa du kan göra för att handla online på ett sätt som är bättre för miljön är att handla flera saker samtidigt. Ett paket är ett utsläpp och därför är det bättre för miljön om du beställer det du ska ha i ett och samma paket istället för flera små under en längre tid.

Överväg frakten

En annan sak som kan vara bra att tänka på för att klimatkompensera är att överväga om frakten är värt det. Om du beställer en sak från H&Ms nätbutik men plagget du vill ha finns i din lokala butik så är det bästa du kan göra för miljön att köpa plagget i den fysiska butiken istället för i deras näthandel. Fördelen med att handla från en fysisk butik är att du har möjlighet att prova plagget i butiken och slipper eventuella returer vilket också är ett utsläpp. En annan sak som kan vara bra att tänka på är att om du handlar från en onlinehandel som kommer från ett annat land eller från en annan världsdel blir det ännu mer utsläpp. Därför ska du göra medvetna val när det kommer till frakten.

Förpackning

Om du driver en onlinehandel finns det flera sätt att klimatkompensera de förpackningar du skickar dina varor i. Det finns förpackningar gjorda av ett återvinningsbart material och istället för att använda plast för att skydda produkterna går det bra att använda papper.

nominal