E-loppis – köp och sälj som privatperson

Author: | Posted in Onlinehandel No comments

Om man vill tjäna en slant eller bara bli av med gammalt skräp som står hemma och tar plats kan det vara en bra grej att försöka sälja av det på internet. Samma sak gäller om man behöver köpa någonting men inte har så mycket pengar för tillfället, då kan man också surfa runt på de olika auktions- och försäljningssajter som finns för att göra en bra deal på något bättre begagnat. Om man är lite taktisk går det att få bra betalt för sina egna saker samtidigt som man gör en bra affär på det man köper. Här är några tips på hur man kan tänka och gå tillväga för att maximera sin framgång:

Analysera marknaden och leta utomlandsA collection of vinyl records on shelfs.Marknaden ser olika ut i olika länder och priserna följer därefter. Om det du är ute efter är lyxigare prylar så är Japan ett riktigt bra ställe att leta på. De köper generellt sett mycket lyxprodukter och tar väl hand om dem. Det finns dessutom många olika aktörer som specialiserat sig på second hand handel på till exempel eBay. Risken för att råka köpa en piratkopierad produkt är dessutom liten. Är det något mer speciellt eller ovanligt du är ute efter brukar USA vara en bra marknad att leta på. De är ett stort land och har ett enormt utbud av saker även på andrahands-marknaden. Överlag så kan det vara bra att hålla koll på vilket ursprungsland produkten du letar efter är ifrån och också inrikta dig på att kolla i det landet efter just den produkten. Ju större utbud desto lägre pris. På samma sätt kan det vara så att det du ska sälja inbringar ett större intresse och värde utomlands än i Sverige. De gamla prog-albumen kan vara värda en förmögenhet utanför landets gränser. Tänk dock på att du kan råka ut för att få betala tull, och håll koll på valutakurserna EUR till SEK om du handlar inom Europa för att få bästa dagspris.

Lär dig sälja
Att sälja är svårare än många tror och en bra presentation kan påverka priset mycket. En bra bild och en bra text gör bra mycket mer än vad man tror. Tänk också på hur det ser ut runt om kring den sak du ska fotografera i försäljningssyfte: ett stökigt rum drar gärna ner helhetsupplevelsen.

nominal