E-butiken – en smart sidoinkomst

Author: | Posted in Onlinehandel No comments

Det är faktiskt enkelt att starta en webbutik. Många av de butiker som du handlar i kan vara en webbutik som drivs av en vanlig.svensk eller amerikan, utan särskilda kunskaper eller med ett stort kapital på banken. Du ska nu få tips på hur du kan starta en webbutik eller integrera din blogg med en egen onlinehandel.

Onlinebutik

De flesta som startar en webbutik gör det för att de vill ha en sidoinkomst som sköter sig själv. Naturligtvis kräver en webbshop mycket arbete, men när butiken väl finns ute på nätet kan folk handla av dig utan att du behöver göra något. Det är ett smart sätt att få passiv inkomst om du vill kunna resa mer, kanske rent av leva som digital nomad, och inte behöva ha en fast anställning. Om du ska ut och resa kan du beställa din resevaluta online hos Forex bank och få mer tid till annat. Det är också många som kombinerar en blogg med e-handel. Om du redan har en blogg eller hemsida som folk brukar besöka kan du utöka den genom att integrera en webbutik.

Starta webbutik

Det finns flera plattformar som du kan använda för att starta en onlinehandel. Plattformen har kontakt med fabriker och det är de produkterna som du då säljer. Du beslutar dig för vilka produkter som du vill sälja, skapar ett företagsnamn och lägger in produkter i din butik. Vanliga plattformar är Shopify och Alibaba, men det finns också fler. Det är ett enkelt sätt att start en butik, men du kommer att behöva arbeta hårt med marknadsföring, särskilt som det inte är produkter av högsta kvalitet som du säljer. Om du däremot vill bygga upp något ”riktigt” och inte bara försöka att kränga på folk prylar, kan du skapa en egen webbhandel och bli återförsäljare till produkter som du verkligen gillar. Om du håller på med ridsport kan du söka upp bra hästmärken och sälja fina sadlar från Tyskland eller handgjorda betsel från Storbritannien. Det kräver mer arbete, men sannolikheten att verkligen lyckas är större.

Bloggen

Om du har en blogg har du säkert redan lite inkomst via annonser. Du kan enkelt utöka din blogg till att också vara en webbutik med e-commerceprogram som finns på alla webbhotell. Antingen blir du återförsäljare till ett större varuhus eller så blir du återförsäljer till särskilt utvalda produker. Du ska naturligtvis sälja prylar som tillhör ditt bloggämne. Tänk dock på att du kan förlora läsare, och därmed kunder, om de upplever att din blogg plötsligt har blivit en handel och alla inlägg handlar om att de ska köpa något av dig. Då kan det vara bättre att bara ha en liten butik på bloggen och bara nämna produkter någon gång emellanåt.

nominal